Lediga jobb

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Välkommen att söka jobb hos oss!

På denna sida  hittar du de tjänster som går att söka på Hjo kommun just nu.  Om det är ett timvikariat du är intresserad av, hittar du informationen du behöver under fliken Bemanningsenheten.

Om du hittar en tjänst som du är intresserad av, följer du länken längst ned i annonsen för att söka tjänsten. Alla ansökningar ska göras elektroniskt via Offentliga Jobb. Ansökningar som inkommit på annat sätt behandlas inte.

Alla som skickar in så kallade intresseanmälningar kommar att hänvisas till denna sida. Vi åtar oss inte att bevaka framtida vakanser.

Här kan du som vill arbeta som timavlönad eller ha ett semestervikariat inom vård och omsorg göra en intresseanmälan via vår E-tjänst - Intresseanmälan för timavlönade och semestervikariat inom vård och omsorg.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Hjo kommuns rekryteringsansvariga, enligt GDPR (Dataskyddslagen).

Socialsekreterare försörjningsstöd

Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Arbete- och socialtjänst består av tre enheter; Utredning- och behandlingsenheten, Integration- och försörjningsstödsenheten samt Arbetsmarknadsenheten. Vi söker en socialsekreterare till Försörjningsstödsenheten.

Under början av 2019 implementerade vi ett nytt arbetssätt som innebär att Försörjningsstödsenheten och Arbetsmarknadsenheten tillsammans arbetar med de individer som söker försörjningsstöd. Ansökningar om försörjningsstöd sker via e-ansökan eller pappersblankett och handläggs av en socialsekreterare. Arbetsmarknadshandläggaren följer individen i förändringsprocessen och synliggör, coachar och motiverar varje individ individuellt till att nå egen försörjning.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ta emot ansökningar, utreda och fatta beslut om försörjningsstöd och övrigt ekonomiskt bistånd. Du kommer att ta emot nybesök och göra första bedömningen om rätt till försörjningsstöd föreligger. Du kommer också ansvara för myndighetsbesluten i löpande försörjningsstödsärenden. Efter fattat beslut lämnas ärendet över till en arbetsmarknadshandläggare som arbetar vidare med förändringsprocessen och vägen till egen försörjning.

Du arbetar i nära samverkan med vår egen Arbetsmarknadsenhet samt övriga interna och externa aktörer inom arbetsområdet. Vi använder oss av ett standardiserat frågeformulär, Instrument X.

Vi erbjuder dig en positiv och utvecklingsinriktad arbetsgrupp, god arbetsmiljö och ett självständigt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• socionomutbildning eller annan liknande utbildning.
• god förmåga att uttrycka dig i svenska, både tal och skrift.
• förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv och situation.
• en god känsla för service med respekt för individen.
• förmåga att arbeta strukturerat, noggrant och ansvarstagande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och dokumentation samt verksamhetssystemet Procapita/Lifecare.

Körkort erfordras.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Varaktighet
Tillsvidare
Tillträdesdatum
2021-09-01
Tillträde
eller enligt överenskommelse
Ansök senast
2021-05-09
Referensnr
A1022169
Antal platser
1

Övrigt

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Upplysningar lämnas av

Linda Fred
Enhetschef
0503-35219

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare
Kommunens växel
0503-350 00

Ansök senast: 2021-05-09 Till ansökan