Pristagare på Näringslivsgalan 2017

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Torsdagen den 23 november arrangerades Hjo Näringslivsgala för 10:e året i rad på Lilla Park. Under kvällen hyllades pristagare i 8 kategorier. Priset " Årets företagare" gick i år till Bella Camping AB, Annelie och Göran Lindblad.

Näringslivets dag i Hjo uppmärksammar och hyllar personer och prestationer från Hjo näringsliv. Under kvällen delades priser ut i flera olika kategorier.

Årets Sommarlovsentreprenör 2017

Priset delas ut av Hjo kommun, Helen Wätterbo och Pernilla Lundmark

Årets Sommarlovsentreprenör har varit driftig, professionell och engagerad men ändå haft förmågan att sätta gränser. Hon har producerat fantastiska bakverk till nöjda kunder.

Årets Sommarlovsentreprenör 2017 är Klara Alexandersson med sitt företag Klara’s

Årets Nyföretagare 2017

Priset delas ut av Hjo Nyföretagarcentrum, Bengt Hildingsson

Årets Nyföretagare har med osedvanlig framåtanda och stor yrkesskicklighet etablerat sitt företag i en profession i tiden. Är en sann entreprenör och ett utmärkt föredöme för andra nyföretagare.

Årets Nyföretagare 2017 är Linn Hulmarker, Skin by Linn

Det Goda Exemplet 2017

Priset delas ut av Samordningsförbundet Östra Skaraborg - Catrin Hulmarker, Pernilla Lundmark från Hjo kommun och Alexandra Norlander Tornberg från Arbetsförmedlingen

Företaget har visat på ett stort samhällsengagemang genom att ge möjlighet för en ungdom som stått långt ifrån arbetsmarknaden att växa och utvecklas genom arbete. Företaget inom dagligvaruhandeln har genom sitt agerande visat att det är möjligt att kombinera god företagsamhet med samhällsengagemang och är därmed ett föredöme för andra företagare och vinnare till priset Det Goda Exemplet i Hjo 2017.

Det Goda Exemplet 2017 går till ICA Supermarket Hjo

Hjo Handels pris 2017

Priset delas ut av Marita Holst Fogelström, ordförande i Hjo handel

För att från ha startat med försäljning och näthandel hemifrån sedan kompletterat med en butik i centrum som erbjuder kunder och besökande delikatesser utöver det vanliga.

Hjo Handels pris 2017 går till Gusto Classico, Ingemar Gustafsson & Margaretha Hardestav

Årets Gröna Näring 2017

Priset delas ut av LRF Kommungrupp, Berit Henriksson

Det var en gång en ung grabb med siktet inställt att arbeta inom den gröna näringen. Han startade en maskinfirma med traktor och gödseltunna. Sen fick han tillfälle att köpa en släktgård som han har utvecklat till ett modernt lantbruk. På denna gård byggdes ett nytt modernt Robotstall med mjölkproduktion för 70 kor. Lantbrukaren är en kämpe på många sätt, som tänker nytt och vill satsa framåt med fler investeringar inom lantbruket, bla silotorn. Han har anställda till sin hjälp för att ha snurr på gården.

Vi hoppas på en bra framtid för Dig och Lycka till!

Årets Gröna Näring 2017 går till Simon Ivarsson - Vasängen

Årets Ryck 2017

Priset delas ut av kommunstyrelsens ordförande Catrin Hulmarker

Årets pristagare har med sin enastående kreativitet, envishet, idérikedom och sin förmåga att få människor att samarbeta förmerat och utvecklat en av våra gemensamma mötesplatser Samskoleparken i Kulturkvarteret till något alldeles speciellt. En utställningslokal utomhus - tillgänglig för alla 24-7! Utomhusutställningen i storformat med intressanta och vackra bilder som ger anledning till både njutning, glädje, förvåning, hopp och oro har gett hjobor och besökare nya perspektiv och nya kunskaper om vår planet och dess utsatthet.

The Overview Effect har dragit mängder av folk och bidragit till många positiva möten och intressanta diskussioner i Samskoleparken – ett levande Hjo!

Årets Ryck 2017 går till Per Olsson/Up on Walls

Näringslivschefens pris 2017

Priset delas ut av Kristina Mustajärvi

Ett företag som både ekonomiskt, socialt och hållbart gör många rätt. Förutom att de producerar inredning på toppnivå som levereras nationellt och internationellt så samverkar de med flera företag i närområdet likväl som med landets mest namnkunniga arkitekter. Generationsskifte och nyinvesteringar har inte hindrat dem från att ställa upp i sociala sammanhang och arrangemang som stärker vårt platsvarumärke I Love Hjo.

Näringslivschefens pris 2017 går till RM Komponenter AB

Årets Företagare 2017

Priset delas ut av Företagarnas ordförande Göran Hagmyr

Ledningen har på ett föredömligt sätt utvecklat sin anläggning i Hjo. De har satsat på aktiviteter för barn och vuxna, både turister och Hjobor är välkomna. Ägarnas positiva, driftiga och kreativa läggning har resulterat i byggnation av både dansbana och äventyrsgolf som gett campingplatsen nya grenar att utvecklas vidare på.

Årets Företagare 2017 går till Bella Camping AB, Annelie och Göran Lindblad