Sång och kör

Telefon
0503-35000

Besöksadress
Skolgatan 10

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Hos oss har alla barn och ungdomar rösträtt!

Vår vision är att du ska få utveckla din medvetenhet om röstens uttrycksmöjligheter i olika genrer och att du ska hitta ett personligt, konstnärligt uttryck.
Tillsammans utvecklar vi din röst och ger dig verktyg för framtiden. Alla är välkomna oavsett sångvana!

KÖRSÅNG

Att nästan en halv miljon svenskar sjunger i kör talar sitt tydliga språk: det är jättekul att sjunga tillsammans med andra! Man utvecklar inte bara sin röst, musikalitet och scenvana utan får även på köpet en stark social gemenskap.

VÅRA KÖRER:

Grönköpingskören (från förskoleklass)

I Grönköpingskören får du på ett lekfullt sätt öva dig att sjunga tillsammans med andra. Vi jobbar ofta med olika teman och tycker om att klä ut oss och göra koreografi när vi framträder.

Grönköpingskören träffas  måndagar kl. 16:30-17.10 på Kulturskolan. Vi tar löpande in nya medlemmar och du är välkommen att  prova på.

Körledare: Lena Fastmark

Guldkrokskören (från 3:an)

I den här fortsätter vi utveckla vår sångröst och scenvana. Vi provar på att sjunga i stämmor.

Guldkrokskören träffas måndagar kl. 15.00-15.40 på Kulturskolan.
Körledare: Mia Madestam

Da Capo (från 6:an)

I "den äldre" kören sjunger vi i stämmor. Ofta 2- eller 3-stämmigt. Vi provar på olika genrer som rock, pop, visa, musikal. Da Capo utgör varje år grundstommen i Hjos officiella luciatåg med ett 20-tal framträdanden i Hjo med omnejd. Vi har de senaste åren medverkat i flera större projekt tillsammans med grannkommunerna och sjungit tillsammans med artister/grupper som Helen Sjöholm, Ale Möller Band, Neverstore och Calaisa. Hösten 2012 var vi med i Star for Lifeprojektet och fick då bland annat framträda tillsammans med Triple and touch, The Moniker och Timotej.

SOLOSÅNG

Sång från 11 år

Här utvecklar du den egna rösten tillsammans med några andra sångelever. Under lektionerna varvar vi mellan att sjunga solo och att sjunga tillsammans. Du får sjunga sånger i olika stilar och möjlighet att framträda inför publik.

Sång från 13 år

Här ligger fokus på att utveckla ditt personliga uttryck. Undervisningen är nu mer individuellt anpassad och du är själv med och påverkar inriktningen av innehållet. Du får sjunga sånger i olika stilar, jobba med sångteknik och möjlighet att framträda inför publik.