Orkester och ensembler

Telefon
0503-35000

Besöksadress
Skolgatan 10

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kulturskolan har en stor orkester- och ensembleverksamhet.

För närvarande finns en blåsorkester, ett rockband samt några mindre ensembler. Att spela tillsammans med andra är både väldigt roligt och utvecklande. Att vara med i orkester, band eller ensemble och är gratis för alla instrumental- och sångelever.

Orkester1

En orkester för de lite yngre ca 8-11år. 

Orkester2

 En orkester för de som spelat ett tag ca 10-13år

Hjo Blåsorkester

Hjo Blåsorkester har funnits i ungefär 35 år och här spelar dom lite äldre eleverna.
Flera gånger per år ger orkestern konserter. Valborg, 1 maj och 6 juni är några årligen återkommande speltillfällen precis som Kulturskolans välbesökta julkonserter i Hjo kyrka där blåsorkestern spelar en viktig roll.

Hjo blåsorkester har en stående inbjudan att medverka vid det norska nationaldagsfirandet i Halden så 17 maj brukar det bära av till Norge.

Genom åren har orkestern haft flera gästande solister och de senaste åren har vi gjort större projekt ihop med Tidaholms Kulturskola, Tibro musikskola och gästsolist/band. Helene Sjöholm, Ale Möller Band och Neverstore har haft den stora äran att arbeta ihop med oss :-)

Rockgrupper

I skolans rockgrupper spelar vi rock- & popmusik i klassisk sättning; elgitarrer, elbas, trummor, klaviatur och sång. Vi spelar egna låtar, standardmaterial och låtar ur den samtida pop & rockkulturen.