Dansklasser

Telefon
0503-35000

Besöksadress
Skolgatan 10

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Eva-Britt

BORN TO MOVE® från Les Mills är ett dans- och träningsprogram för barn och ungdomar i åldrarna 2 till 16 år. Varje program är anpassat för att ge rörelseglädje åt varje åldersgrupp. Våra instruktörer är utbildade för att kunna inspirera och engagera barnen och skapa positiva upplevelser varje gång.

BTM 2-3 år  I denna grupp dansar barnen tillsammans med en vuxen in i fantasins värld. Musik, rörelser och text blir till sagor och gör att barnen känner tillhörighet, trygghet, nå sina förväntningar och ha roligt. Musiken är på svenska och specialskriven just för BORN TO MOVE®.

BTM 4-5 år  Med musiken till hjälp engageras barnen in i berättelser för att bygga självförtroende och upptäcka rörelseglädje till musik som till största delen är på svenska. Barnen dansar utan vuxen och får upptäcka en magisk värld fylld av fantasi och skratt. 

BTM 6-8 år  En fartfylld aktivitet som innehåller allt från coola danskoreografier till kampsport, yoga och busiga lekar. Genom rörelserna utvecklas kroppsmedvetenhet, balans och koordination. Musiken är både på engelska och svenska.

Dance It 9-12 år
Danskoncept av högsta kvalitet. Konceptet består av uppvärmning och danskoreografier i snabbt tempo till den
senaste, populäraste musiken. Det är utvecklat av danspedagoger med stor erfarenhet, professionella dansare och koreografer.

Vi lägger ner mycket ansträngning för att välja musik, koreograf och att ständigt uppfinna nytt.

Dansklasserna innehåller uppvärmning, danskoreografi, övningar över diagonalen och coola ner.

Att tävla i dans 
De danselever på Hjo Kulturskola som vill tävla i dans har möjlighet att tävla genom Sport-dansklubben DVT i Tidaholm. Man kan fortsätta att dansa i Hjo men även åka på tävlings-träning i Tidaholm fredag eller söndag eller båda dagarna. Man kan även behöva gå någon mer dansklass i den stil man vill tävla i. Att tävla medför en del kostnader för medlemskap i föreningen, träning, tävlingslicens m.m. Det krävs även en del engagemang från föräldrarna vid tävlingar som föreningen själva arrangerar. Men det kommer först när barnen har testat att tävla och känner att de vill fortsätta. Kontakta Judith Åkesson om du vill börja tävla. Läs mer på Sportdansklubben DVT:s hemsida: 

http://idrottonline.se/SDKDansverkstanTidaholm-Danssport/

E-post: dansverkstan@telia.com

 

Mathilde Svedlund

Contemporary
Den samtida dansstilen är uttrycksfull som kombinerar delar av flera dansstilar, inklusive modern, jazz, lyrisk och klassisk balett. Dansen strävar efter att ansluta sinne och kropp genom flytande dansrörelser. I mina klasser jobbar jag mycket med golvkontakt, "tyngd" i dansrörelserna, och experiment med kropp, rum och musik. Man använder element såsom naturliga/onaturliga rörelser, spänning/avslappning och andning som sin grundregel och skapar rörelsemönster utefter detta.

Streetdance
En urbansk samling av dansstilarna som uppstått genom dess utveckling utanför dansstudion och inom sociala utrymmen som tex. på gator, i klubbar och i parker. Inom denna kategori faller inte bara HipHop, Popping, Locking och Funk utan även skapandet av rytmiska rörelse till utvald musik som soul, rap, hiphop, pop etc.

Eget Skapande
Denna klass är för elever med dansvana och som är intresserade av att skapa sina egna koreografier. Kriterier för att vara med i denna grupp är att man är med i minst en av mina andra klasser.

Improvisation
En process av spontana rörelser som skapar mönster och känslor i kroppen. Guidning genom visualisering och kreativt utforskande. Improvisationen är en fri, till synes ostrukturerad, mindre tekniskt strikt och impulsiv form som drar inspiration från vardagliga danspraxis och influenser. Kontakt improvisation innehåller samma princip som ovan fast med en eller flera danspartners.


Kontakt Improvisation
Gäller samma princip som improvisation utfört i par eller med flera danspartners. Är endast tillgängliga vid specifika tillfällen.

 

Klasser och scheman uppdateras regelbundet utefter intresseanmälningar.

En ny klass startas när minimum 4 personer är anmälda.

Intresseanmälan kan göras  här.