Dansklasser

Telefon
0503-35000

Besöksadress
Skolgatan 10

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Dans


Eva-Britt

4-8år

Born to move/Dansmix  

Under hösten utvecklar vi undervisningen med en blandning av Born to move med Dansmix. Här får du en bra grund och möjlighet att prova på olika stilar så som balett, jazzdans, streetjazz och show. 

Koreografier varvas med uppvärmning och diagonaler, samt svårighetsgrad ökar succsesivt under terminerna.

 

Mathilde Svedlund

9-15år

Contemporary
Den samtida dansstilen är uttrycksfull som kombinerar delar av flera dansstilar, inklusive modern, jazz, lyrisk och klassisk balett. Dansen strävar efter att ansluta sinne och kropp genom flytande dansrörelser. I mina klasser jobbar jag mycket med golvkontakt, "tyngd" i dansrörelserna, och experiment med kropp, rum och musik. Man använder element såsom naturliga/onaturliga rörelser, spänning/avslappning och andning som sin grundregel och skapar rörelsemönster utefter detta.

Streetdance
En urbansk samling av dansstilarna som uppstått genom dess utveckling utanför dansstudion och inom sociala utrymmen som tex. på gator, i klubbar och i parker. Inom denna kategori faller inte bara HipHop, Popping, Locking och Funk utan även skapandet av rytmiska rörelse till utvald musik som soul, rap, hiphop, pop etc.

Eget Skapande
Denna klass är för elever med dansvana och som är intresserade av att skapa sina egna koreografier. Kriterier för att vara med i denna grupp är att man är med i minst en av mina andra klasser.

 

Klasser och scheman uppdateras regelbundet utefter intresseanmälningar.

Intresseanmälan kan göras  här.