Dansklasser

Telefon
0503-35000

Besöksadress
Skolgatan 10

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Dans

 

Kul Mix f-klass (2015)

Mathilde, Mia och Sandra undervisar denna grupp för de minsta. Som 6 åring kan du lära dig takt, rytmik, sång, och dans.

 

Mathilde Svedlund

 

Rytmik & Rörelser åk 1-3

För barn mellan 7-9 år och vill lära sig mer om takter, rytmik och rörelser till musik.

 

 

Balett från åk 1

Är en konstnärlig dansform framförd till musik med exakta och starkt formaliserade steg och gester. Klassisk balett etablerade sin nuvarande from på 1800-talet och kännetecknas av lätta, graciösa rörelser. Klassens uppbyggnad  fokuserar på formaliserade positioner och rörelser i form av styrka och vighet.

 

 

Contemporary från åk 3

Den samtida dansstilen är uttrycksfull som kombinerar delar av flera dansstilar, inklusive modern, jazz, lyrisk och klassisk balett. Dansen strävar efter att ansluta sinne och kropp genom flytande dansrörelser. I mina klasser jobbar jag mycket med golvkontakt, "tyngd" i dansrörelserna, och experiment med kropp, rum och musik. Man använder element såsom naturliga/onaturliga rörelser, spänning/avslappning och andning som sin grundregel och skapar rörelsemönster utefter detta.

Under terminens gång kan jag blanda in delar av Street dance - En urbansk samling av dansstilarna som uppstått genom dess utveckling utanför dansstudion och inom sociala utrymmen som tex. på gator, i klubbar och i parker. Inom denna kategori faller inte bara HipHop, Popping, Locking och Funk utan även skapandet av rytmiska rörelse till utvald musik som soul, rap, hiphop, pop etc.

 

 

Eget Skapande från åk 3
Denna klass är för elever med dansvana och som är intresserade av att skapa sina egna koreografier. Kriterier för att vara med i denna grupp är att man är med i en av mina andra klasser.


Intresseanmälan kan göras  här.