Dansklasser

Telefon
0503-35000

Besöksadress
Skolgatan 10

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Mathilde Svedlund

9-15år

Contemporary
Den samtida dansstilen är uttrycksfull som kombinerar delar av flera dansstilar, inklusive modern, jazz, lyrisk och klassisk balett. Dansen strävar efter att ansluta sinne och kropp genom flytande dansrörelser. I mina klasser jobbar jag mycket med golvkontakt, "tyngd" i dansrörelserna, och experiment med kropp, rum och musik. Man använder element såsom naturliga/onaturliga rörelser, spänning/avslappning och andning som sin grundregel och skapar rörelsemönster utefter detta.

Streetdance
En urbansk samling av dansstilarna som uppstått genom dess utveckling utanför dansstudion och inom sociala utrymmen som tex. på gator, i klubbar och i parker. Inom denna kategori faller inte bara HipHop, Popping, Locking och Funk utan även skapandet av rytmiska rörelse till utvald musik som soul, rap, hiphop, pop etc.

Eget Skapande
Denna klass är för elever med dansvana och som är intresserade av att skapa sina egna koreografier. Kriterier för att vara med i denna grupp är att man är med i minst en av mina andra klasser.

 

Eva-Britt

BORN TO MOVE® från Les Mills är ett dans- och träningsprogram för barn och ungdomar i åldrarna 2 till 16 år. Varje program är anpassat för att ge rörelseglädje åt varje åldersgrupp. Våra instruktörer är utbildade för att kunna inspirera och engagera barnen och skapa positiva upplevelser varje gång.

BTM 4-5 år  Med musiken till hjälp engageras barnen in i berättelser för att bygga självförtroende och upptäcka rörelseglädje till musik som till största delen är på svenska. Barnen dansar utan vuxen och får upptäcka en magisk värld fylld av fantasi och skratt. 

BTM 6-8 år  En fartfylld aktivitet som innehåller allt från coola danskoreografier till kampsport, yoga och busiga lekar. Genom rörelserna utvecklas kroppsmedvetenhet, balans och koordination. Musiken är både på engelska och svenska.

 

Klasser och scheman uppdateras regelbundet utefter intresseanmälningar.

Intresseanmälan kan göras  här.