The ”Bok” of dreams – We have a dream på Guldkroksskolan, årskurs 4-6

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Arbetet med We have a dream på kommunens skolor fortsätter. Här kan du läsa mer om hur årskurs 4-6, Boken, på Guldkroksskolan arbetar med projektet.

Arbetet startade direkt efter sommarlovet med att Bokens elever tillsammans gjorde ett drömträd. Varje elev fick var sitt löv som skulle fyllas med elevernas drömmar. Detta resulterade i The ”Bok” of dreams, som nu fungerar som ledstjärna för personal och elever i arbetet. 

Hela läsåret präglas av projektet

Efter en introduktionslektion kring projektet We have a dream har samtliga klasser på ett eller flera sätt tagit del av utställningen, både på plats i Hjo men också digitalt. Målet är att projektet ska hållas levande under hela läsåret och bli en integrerad del i undervisningen, främst på de lektioner som ingår i elevens val. 

Elevens val ska vara en möjlighet för eleverna att kunna fördjupa sig inom ett område som de tycker är spännande och utvecklande. Vi har försökt att så många ämnen som möjligt ska finnas representerade. Eleverna får själva välja vilka aktiviteter de vill ta del av, berättar läraren Marie Pauli.

Den 10 november jobbade NO-gruppen i elevens val med "Hjo" have a Dream när det gäller nedskräpning. Bland annat plockade vi skräp på skolgården för att få veta hur mycket skräp som finns till och med på vår skolgård. Vi tittade på en film för att få veta mer om ämnet nedskräpning och vi gjorde affischer för att sätta upp så att andra kan få veta mer om ämnet, så att mer blir medvetna om problemet med nedskräpning, berättar Elis, Victor och Astrid, elever i klass 6A på Guldkroksskolan. 

Drömmar som tema

Gemensamt för alla aktiviteter är de har drömmar som tema. Ett exempel på aktiviteter är att elever får skapa sin drömmusik (ämnet musik) eller tillverka en drömfångare (ämnet slöjd). Tanken är att det som görs under lektionerna i elevens val ska sammanställas och bli ett bidrag till den kommande utställningen i maj.

Under terminen kommer vi också arbeta med Jenny Strömstedts bok Unga barn som förändrade världen. Tanken är att detta också ska vävas in vårt värdegrundsarbete, som är ett av de övergripande målen i Hjo kommun, säger Marie Pauli.