Skutan fokuserar på drömmar

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Arbetet med ”Hjo have a dream” fortsätter runt om på kommunens skolor och förskolor. Tanken är att det ska mynna ut i en gemensam utställning under våren. På Skutan har förskoleklasserna arbetat med olika typer av drömmar.

Arbetet grundar sig på utställningen We have a dream som visades i centrala Hjo under sommaren och tidig höst 2020. Eleverna och lärarna har tillsammans tittat på utställningen och pratat om det de sett. 

Tillsammans har man sedan pratat vidare om olika typer av drömmar. Eleverna har fått dela med sig av sina egna drömmar inför framtiden, bland annat genom att rita och berätta vilket drömyrke de har. Man har även tagit del av andras drömmar genom att titta på korta filmer där barn från hela världen berättar vad just de drömmer om. Man har även använt sig av den bok som hör till utställningen där de som porträtterats berättar om sina drömmar.

Under vårterminen kommer vi göra ett stort kollage av pärlor, självporträtt och drömbeskrivningar som sedan kan vara med på utställningen. Temat är självklart Skutan-elevernas egna drömmar för framtiden, berättar pedagogerna på Skutan.