Vård och Omsorg

Vårdpersonal pratar med vårdtagare

Hjo kommun vidtar nu en rad åtgärder för att skydda våra äldre och brukare i riskgrupper. Vidare syftar åtgärderna även till att minimera smittspridning bland alla medborgare och värna vår personal.

Nyheter om Corona

• Nu öppnar Rödingens café!

10 juni 2021 | Stöd och omsorg, Corona Vård och omsorg

Den 14 juni öppnar Rödingen igen. I första skedet är det endast öppet för caféverksamhet och förbokning krävs.

• Coronavirus i förstoring

Coronaläget i Hjo

23 april 2021 | Corona, Corona Kultur, turism och fritid, Corona Vård och omsorg, Corona Företag, Corona Barn och utbildning

UPPDATERAD INFORMATION 2021-04-23. Läget i kommunen ser ljusare ut men det är inte läge att slappna av än. Vi måste nu fortsätta att hjälpas åt och ta vårt ansvar för att bromsa smittspridningen.

• Klammern, daglig verksamhet samt Socialpsykiatrin, dagverksamhet håller stängt

12 januari 2021 | Stöd och omsorg, Corona, Corona Vård och omsorg

Klammern, daglig verksamhet samt Socialpsykiatrin, dagverksamhet kommer att hålla stängt till 210207 med anledning av rådande omständigheter kring covid-19. Det finns risk att stängningen kommer att förlängas.

• Äldre kvinna håller i käpp med korsade händer.

Följ rekommendationerna när du besöker våra särskilda boenden!

12 november 2020 | Corona, Corona Vård och omsorg

Personal på våra särskilda boenden larmar nu om att anhöriga inte följer riktlinjerna när de besöker sina närstående.

• Besök tillåts på våra boenden, men med restriktioner

25 september 2020 | Corona, Corona Vård och omsorg

Med anledning av att det nationella besöksförbudet på landets äldreboenden upphävs från den 1 oktober kommer närstående nu få möjlighet att besöka Hjo kommuns äldreboenden. Risken för smittspridning bedöms dock fortfarande vara hög och verksamheterna arbetar målmedvetet med att inte få in smitta på våra boenden.

Alla Hjo kommuns nyheter om Corona