Barn och utbildning

Hjo kommun har utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer beslutat följande. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Du ska inte gå till jobbet, skolan eller förskolan. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Detta gäller både vuxna och barn. Uppmaningen är att stanna hemma 48 timmar efter att du har varit symtomfri.

Information som rör barn, elever och personal finns och uppdateras kontinuerligt på Vklass.

Om du saknar inloggningsuppgifter till Vklass maila till ing- marie.andersson@hjo.se eller annika.bodin@hjo.se.

Nyheter om Corona

• Matlåda med lax och broccoli

Skollunch för våra gymnasieelever

8 maj 2020 | Kommun och politik, Förskola och skola, Corona Barn och utbildning

Nu kan gymnasieelever som är folkbokförda i Hjo kommun beställa och hämta skollunch på utvalda platser i kommunen. Beställning kan göras från och med nu och första dag för uthämtning är 11 maj. Beställningen måste vara gjord senast kl. 12.00 torsdagen veckan innan.

• Prästkragar

Annorlunda student och skolavslutning för Skaraborgs elever

23 april 2020 | Corona, Corona Barn och utbildning

För att minska risken för spridning av coronaviruset och covid-19 kommer årets studentfirande och skolavslutning att genomföras på andra sätt än de traditionella.

• Om ditt barn har en underliggande sjukdom

27 mars 2020 | Corona, Corona Barn och utbildning

Om ditt barn har en sjukdom som generellt innebär ökad risk för allvarligt förlopp vid luftvägsinfektioner bör behandlande läkare rådfrågas.

• Lektioner i Idrott och hälsa

27 mars 2020 | Corona, Corona Barn och utbildning

Hjo kommun har beslutat att all idrottsundervisning från och med torsdag 19 mars och tillsvidare ska ske utomhus. Undervisningen kommer inte att kräva ombyte.

Alla Hjo kommuns nyheter om Corona