Barn och utbildning

Skolbarn som springer mot kameran

Här samlar vi information om Corona som rör barn och utbildnings verksamheter.

Information som rör barn, elever och personal finns och uppdateras kontinuerligt på Vklass.

Om du saknar inloggningsuppgifter till Vklass maila till ing- marie.andersson@hjo.se eller annika.bodin@hjo.se.

Nyheter om Corona

• Coronavirus i förstoring

Smittspridningen i Hjo ökar kraftigt – Alla måste ta sitt ansvar

7 april 2021 | Corona, Corona Kultur, turism och fritid, Corona Vård och omsorg, Corona Företag, Corona Barn och utbildning

UPPDATERAD INFORMATION 2021-04-07. På kort tid har antalet bekräftade fall av covid-19 i kommunen ökat kraftigt från 10 fall vecka 10 till 99 bekräftade fall i vecka 12. Hjo kommun har i dagsläget den högsta incidensen i hela Västra Götaland. Vi måste nu alla hjälpas åt och ta vårt ansvar för att bromsa smittspridningen.

• Coronavirus i förstoring

Fortsatt distansundervisning för utvalda klasser

6 april 2021 | Corona, Corona Barn och utbildning

UPPDATERAD INFORMATION 2021-04-08, kl. 17.00. Från och med den 7 april har majoriteten av Hjo kommuns grundskoleelever undervisning på plats. Undantagen är högstadiet på Guldkroksskolan samt Fågelås skola där samtliga elever, från förskoleklass till årskurs 6, kommer ha fortsatt undervisning på distans.

• Tonåring ser ut över öppet fält.

Inget "Sista natten med gänget" 2021

19 februari 2021 | Corona Barn och utbildning

"Sista natten med gänget", skolavslutningsfirandet för årskurs nio, ställs in även 2021 på grund av pandemin.

• Bild på Greta Thunberg från utställningen We have a dream utanför Knäpplans förskola. Fem barn i reflexvästar tittar på bilden.

Det händer i skolan i januari

18 januari 2021 | Förskola och skola, Corona Barn och utbildning

Skolan är alltid aktuell och det som händer i verksamheten är ofta föremål för diskussion. Det tycker vi är bra – som vårdnadshavare, skattebetalare eller bara allmänt intresserad vill vi att du ska veta vad som är på gång och varför vi gör det vi gör. Här kommer en kort presentation av vad som händer i Hjo kommuns skolor under januari.

• Flicka studerar hemma framför dator med hörlurar.

Grundskolans yngre åldrar övar på distansundervisning

16 december 2020 | Corona Barn och utbildning

Terminens två sista dagar, 21-22 december, genomförs på distans även för förskoleklass och årskurs 1-6.

Alla Hjo kommuns nyheter om Corona