Barn och utbildning

Skolbarn som springer mot kameran

Här samlar vi information om Corona som rör barn och utbildnings verksamheter.

Information som rör barn, elever och personal finns och uppdateras kontinuerligt på Vklass.

Om du saknar inloggningsuppgifter till Vklass maila till ing- marie.andersson@hjo.se eller annika.bodin@hjo.se.

Nyheter om Corona

• Undervisning på distans

Förlängd distansundervisning på högstadiet till 31 januari

21 januari 2021 | Corona, Corona Barn och utbildning

Distansundervisningen för årskurs 7-9 på Guldkroksskolan fortsätter. Syftet är att undvika trängsel och hålla nere smittspridningen. Förlängningen gäller i dagsläget till den 31 januari.

• Bild på Greta Thunberg från utställningen We have a dream utanför Knäpplans förskola. Fem barn i reflexvästar tittar på bilden.

Det händer i skolan i januari

18 januari 2021 | Förskola och skola, Corona Barn och utbildning

Skolan är alltid aktuell och det som händer i verksamheten är ofta föremål för diskussion. Det tycker vi är bra – som vårdnadshavare, skattebetalare eller bara allmänt intresserad vill vi att du ska veta vad som är på gång och varför vi gör det vi gör. Här kommer en kort presentation av vad som händer i Hjo kommuns skolor under januari.

• Flicka studerar hemma framför dator med hörlurar.

Grundskolans yngre åldrar övar på distansundervisning

16 december 2020 | Corona Barn och utbildning

Terminens två sista dagar, 21-22 december, genomförs på distans även för förskoleklass och årskurs 1-6.

• Undervisning på distans

Högstadiet går över till distansundervisning

11 december 2020 | Corona Barn och utbildning

En hög sjukfrånvaro bland eleverna i årskurs 7-9 på Guldkroksskolan gör att kommunen väljer att övergå till distansundervisning för dessa klasser från och med måndag 14 december.

• Undervisning på distans.

Distansövning fungerade bra

10 december 2020 | Förskola och skola, Corona Barn och utbildning

Den 2-4 december övade högstadiet på Guldkroksskolan på att arbeta på distans. Både elever och personal tycker att det har fungerat bra.

Alla Hjo kommuns nyheter om Corona