Intresseanmälan för att arbeta som röstmottagare

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Den 11 september är det val till riksdagen, regionfullmäktige och kommunfullmäktige. För att kunna genomföra valet behöver Hjo kommun hjälp av röstmottagare på valdagen. Här kan du ansöka om att vara röstmottagare.

Arbetsuppgifter

Som röstmottagare ska du ta emot röster och pricka av de som röstar på en lista. Du ska hålla god ordning i röstningslokalen, se till att det finns valsedlar och valkuvert utlagda, se till att väljarna kommit till rätt vallokal och hjälpa de väljare som känner sig osäkra på hur det går till. Du ska också räkna antalet mottagna röster vid stängning och se till att rösterna hämtas. På valdagen tjänstgör du i en vallokal i omgångar från ca. 07.30 till dess att rösterna är räknade, vilket kan bli sent på kvällen. 

Du kommer få ekonomisk ersättning för din arbetsinsats som röstmottagare. 

Kvalifikationer

Att arbeta med valet kräver stor noggrannhet samt ett hjälpsamt och vänligt sätt. Du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. För att arbeta som röstmottagare måste du ha fyllt 18 år. 

Utbildning

Om du ska arbeta som röstmottagare är det obligatoriskt att delta i valnämndens utbildning. Du kommer att få ekonomisk ersättning för att du deltar i utbildningen. Utbildningen för att arbeta med valet kommer att ske i slutet av augusti. 

Intresseanmälan och frågor

Är du intresserad av att arbeta som röstmottagare så fyller du i formuläret här nedan.

Om du har frågor, kontakta Cecilia Bath som är ansvarig tjänsteperson för valarbetet, kontaktuppgifter finns under "Kontakt" på den här sidan.

Här anmäler du ditt intresse för att vara röstmottagare

* Obligatoriska uppgifter

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av de uppgifter som samlas in är valnämnden i Hjo kommun.

Personuppgifter vi behandlar om dig: uppgivna namn, telefonnummer, mejladress, adresser och personnummer.

Ändamålet med behandlingen är att lagra och hantera personuppgifter för att genomgöra valet 2022. 

Behandlingen grundar sig på myndighetsutövning, det vill säga registrering som är nödvändig för att en myndighet ska kunna sköta sin uppgift. 

Personer som kan komma att ta del av personuppgifterna är valnämnden och kommunanställda som arbetar med genomförandet av valet.

Personuppgifterna lagras tills nästa allmänna val.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och om dina rättigheter