Idrotts- och fritidspris

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Hjo kommun delar varje år ut ett idrotts- och fritidspris. Syftet är att uppmuntra särskilt värdefulla, viktiga och uppskattade insatser inom idrott- och fritidsområdet.

Hjo kommun delar ut priset till föreningar, enskild eller enskilda personer, lag, organisationer eller sammanslutningar med anknytning till Hjo. De insatser som belönas ska ha utförts ideellt och inte inom ramen för den föreslagna pristagarens ordinarie yrkesutövning. 

Vinnaren av idrotts- och fritidspriset får ett diplom samt 5 000 kronor. Kommunala verksamheter eller tjänstemän inom Hjo kommun kan inte bli nominerade.

Pristagaren tillkännages och får priset i samband med firandet av Sveriges Nationaldag 6 juni. 

Nominering av pristagare ska vara inne senast 30 april.

Nominera pristagare  

Så här hanterar vi personuppgifterna i denna e-tjänst

Stadgar

Här kan du läsa om den nya dataskyddsförordningen GDPR (som ersatt den tidigare personuppgiftslagen PUL)

Årets pristagare 2021

Ulf Pettersson, Hjo Thunder Basket

Ulf Petterssons tilldelas detta pris, för sin insats för basketspelande ungdomar i Hjo sedan 2013 då Hjo Thunder Basket skapades. Alla som tycker att det är skoj med basket har varit välkomna att träna med två gånger i veckan i många år nu. Träningarna har varit öppna för alla och både killar och tjejer i alla åldrar har spelat tillsammans.

Det har varit en härlig syn att stå bredvid och se kvinnor och män i medelåldern spela ihop med unga killar och tjejer. Ålder, bakgrund och kön har inte spelat någon roll utan alla spelar ihop och älskar basket. Trots egna vuxna barn har Ulf fortsatt engagera sig och gjort det möjligt för alla att utöva en sport tillsammans oavsett nivå. 

Tidigare pristagare

2020: Tommy Thorsén - Blikstorps AIK

Tommy har vikt många frivilliga timmar åt Blikstorps AIK, både som spelare, ledare, kassör och ordförande. Han har dessutom ställt upp som målare, snickare, grönyteanläggare med mera i arbetet med Folkets Hus, Blikstorps AIK:s nya hemvist, och är den som varit drivande när det gäller tennisbanan och tennisskolan under sommarloven. Tommy Thorsén är en föreningsledare med stort F som betyder enormt mycket för Blikstorp.

2019: Malin Ingsten - Hökensås golfklubb

Malins förmåga att bemöta gäster och medlemmar på Hökensås golfklubb betyder väldigt mycket för verksamheten. Hon har en sällsynt förmåga att skapa trivsel runtomkring sig.

2018: Alice Öhman och Tove Zander - IFK Hjo Friidrott

Motivering: För att de i sitt ideella arbete med barn lyckats skapa en miljö präglad av glädje, lek och träning där alla som deltar får lyckas och känna glädje till idrott i allmänhet och friitdrott i synnerhet. De är goda förebilder för barnen och som representanter för idrottslivet i Hjo.

2017: Styrelsen Boule i Hjo

Idrott/Fritidspriset gick till Styrelsen Boule i Hjo. Genom ett positivt, kamratligt, vänligt tankesätt har Styrelsen Boule i Hjo ökat sitt medlemsantal och i samarbete med Sports for you engagerat både nyanlända och funktionshindrade i verksamheten.

Att ha roligt tillsammans stärker både självförtroendet och språkutvecklingen. Styrelsen arbetar för en meningsfull fritid och har gått från ord till handling.

2016: Stellan Rylander och Jan Englund

Stellan Rylander är en eldsjäl inom idrott och föreningsliv. Stellan har engagerat sig i Hökensås Golfklubb från nystart 2014 på ett sådant kraftfullt och professionellt sätt att klubben har kunnat fortleva. Stellan har genom sitt intresse för golfsporten och med sina yrkeserfarenheter dagligen arbetat med allt från ekonomi- och personalfrågor till träningar och styrelsearbete. Som person är Stellan en respekterad och djupt förtrolig person som stöttar upp och hjälper till närhelst det behövs.

Jan Englund har genom ett stort engagemang, målmedvetenhet och ett ihärdigt arbete under 5 år lett Hjo Tennisklubb från en djup kris till att i dag vara en välmående klubb med stabil ekonomi och en bred verksamhet för juniorer och seniorer på alla nivåer. Utan Jans engagemang och arbete hade troligtvis inte Hjo Tennisklubb levt i dag.