Idrotts- och Fritidspris

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.30

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.30

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Hjo kommun delar varje år ut ett idrotts- och fritidspris. Priset delas ut för att uppmuntra särskilt värdefulla, viktiga och uppskattade insatser inom idrott- och fritidsområdet. Syftet är att stödja och uppmuntra idrott-och föreningslivet

Priset delas ut till föreningar, enskild eller enskilda personer, lag, organisationer eller sammanslutningar med anknytning till Hjo. Vinnaren av idrotts-och fritidspriset får ett diplom samt 5 000 kronor. Pristagaren tillkännages och tilldelas priset i samband med firandet av Sveriges Nationaldag den 6 juni. Kommunala verksamheter eller tjänstemän inom Hjo kommun kan inte nomineras.

Nominering av pristagare ska vara inne senast 30 april.

Nominera pristagare  

Här kan du läsa om den nya dataskyddsförordningen GDPR (som ersatt den tidigare personuppgiftslagen PUL)

Tidigare pristagare

Idrotts- och fritidspriset 2018 gick till Alice Öhman och Tove Zander - IFK Hjo Friidrott

Motivering: För att de i sitt ideella arbete med barn lyckats skapa en miljö präglad av glädje, lek och träning där alla som deltar får lyckas och känna glädje till idrott i allmänhet och friitdrott i synnerhet. De är goda förebilder för barnen och som representanter för idrottslivet i Hjo.

Idrotts- och fritidspriset 2017 gick till styrelsen Boule i Hjo

Idrott/Fritidspriset gick till Styrelsen Boule i Hjo. Genom ett positivt, kamratligt, vänligt tankesätt har Styrelsen Boule i Hjo ökat sitt medlemsantal och i samarbete med Sports for you engagerat både nyanlända och funktionshindrade i verksamheten.

Att ha roligt tillsammans stärker både självförtroendet och språkutvecklingen. Styrelsen arbetar för en meningsfull fritid och har gått från ord till handling.

Idrotts- och fritidspriset 2016 gick till Stellan Rylander och Jan Englund

Stellan Rylander är en eldsjäl inom idrott och föreningsliv. Stellan har engagerat sig i Hökensås Golfklubb från nystart 2014 på ett sådant kraftfullt och professionellt sätt att klubben har kunnat fortleva. Stellan har genom sitt intresse för golfsporten och med sina yrkeserfarenheter dagligen arbetat med allt från ekonomi- och personalfrågor till träningar och styrelsearbete. Som person är Stellan en respekterad och djupt förtrolig person som stöttar upp och hjälper till närhelst det behövs.

Jan Englund har genom ett stort engagemang, målmedvetenhet och ett ihärdigt arbete under 5 år lett Hjo Tennisklubb från en djup kris till att i dag vara en välmående klubb med stabil ekonomi och en bred verksamhet för juniorer och seniorer på alla nivåer. Utan Jans engagemang och arbete hade troligtvis inte Hjo Tennisklubb levt i dag.