Fairtrade Challenge 2019

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Delta i årets stora Fairtrade-fika: World Fairtrade Challenge 2019. Ju fler vi blir som fikar, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar våra råvaror!

I Sverige gillar vi att fika. Vi fikar gärna flera gånger per dag: på jobbet, i hemmet, ensam, tillsammans med andra och även kanske på språng. I snitt konsumerar svensken runt 9 kilo kaffe per år. Varje kaffekopp innehåller ett 60-tal kaffebönor, där varje liten böna handplockats av en människa. Dagens kaffepris är det lägsta på över tolv år, något som får stora konsekvenser för miljontals kaffeodlare världen över. Aldrig förr har det varit så viktigt att välja kaffe, te eller kakao som värnar om schyssta arbetsvillkor för odlarna och deras anställda.

Den 9–12 maj pågår fikautmaningen Fairtrade Challenge då vi uppmärksammar odlarnas och de anställdas rättigheter genom att fika Fairtrade-märkt. Var med och gör skillnad du också!

Fairtrade Challenge är en utmaning till hela världen att fika på schyssta villkor. Här kan du läsa mer om kampanjen och hur du, din familj, din arbetsplats eller ditt kompisgäng kan anta utmaningen. Registrera gärna ditt bidrag!

Den 9 maj finns Hjo Fairtrade City på plats på ICA Supermarket i Hjo och serverar rättvisemärkt kaffe till alla gäster. Kom gärna förbi under eftermiddagen och prata Fairtrade med oss över en kopp kaffe!