Hjo Fairtrade city

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Hjo är sedan maj 2015 utnämnd till Fairtrade City av föreningen Fairtrade. När du väljer en Fairtrademärkt produkt bidrar du till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer!

Fairtrade - ett enkelt sätt att göra skillnad

Fairtrade är en oberoende produktmärkning på varor som produceras med ett socialt ansvar. Genom att vi väljer Fairtrade-märkta produkter skapas förutsättningar för odlare och producenter i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Fairtrade City - utbud och engagemang

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige. För att bli diplomerad krävs ett visst utbud av produkter i lokalsamhället, och att kommunen har och lever upp till en målsättning om etisk konsumtion. En styrgrupp leder arbetet som går ut på att sprida kunskap om och engagemang för etisk handel, och att få med fler aktörer.  

Vill du vara med?

För att Hjo ska få fortsätta att kalla sig en Fairtrade City ska vi hela tiden arbeta för att förbättra andelen etisk konsumtion. Vi vill därför komma i kontakt med fler företag eller arbetsplatser i kommunen som antingen själva säljer Fairtrade-produkter eller som tar socialt ansvar i fikarummet genom att fika Fairtrade. Om ni har fairtrademärkt kaffe/te/socker på er arbetsplats så kan ni också registrera er som "Fairtrade på jobbet". Det är enkelt och ni får ett diplom som visar att ni fikar sjysst i ert fikarum. Vi kommer gärna ut och berättar mer om Fairtrade!