Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland 19-25 oktober

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Den 19-25 oktober pågår Hållbarhetsfestivalen i hela Västra Götaland, så också i Hjo kommun. Ta chansen att utan kostnad vara med på någon av de programpunkter som erbjuds i Hjo kommun!

Vad är hållbarhetsfestivalen?

Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland är en vecka full av aktiviteter kopplat till hållbar utveckling som pågår i hela Västra Götaland. Alla är välkomna att fylla på programmet: föreningar, studieförbund och företag. Föreningar, företag, kommun och andra aktörer i hela regionen anmäler programpunkter till veckan. Hjo kommun har anmält ett antal programpunkter som du är mer än välkommen att delta i.

Festivalen är en möjlighet att lyfta och lära av goda exempel, nå ut bredare, visa hur mycket som faktiskt görs och inspirera till fortsatt omställning till ett hållbart samhälle. 

Vad händer i Hjo kommun?

Under hela veckan kan du ta del av:

 • Digital tipspromenad med tema biologisk mångfald. 
  hälsoslingan och lär dig mer om biologisk mångfald!
 • Besök utställningen We have a dream med fokus på viktiga sociala hållbarhetsfrågor som mänskliga rättigheter, mod och medmänsklighet.

Tisdag

 • Drop-in dialog i kvarteret Brandmannen kl 15.30-17.30 
  Vi bjuder på lite fika och samtalar kring "Vad behöver vi fokusera mer på för att utvecklas hållbart?" Detta är en del i arbetet med Hjo 2030.

Onsdag

 • Portionen under tian- spännande kvarterskväll på Kulturkvarteret kl 18.30! 
  Portionen under tian är kända långt utanför Hjo och under denna föreläsning får vi lära oss mer om hur man får till en portion under tian! Att laga mat som är bra för dig, din plånbok och planeten behöver varken vara svårt eller krångligt!

Torsdag

 • Dialogkväll i Gate samlingssal kl 18.30
  Vi bjuder på lite fika och samtalar kring "Vad behöver vi fokusera mer på för att utvecklas hållbart?" Detta är en del i arbetet med Hjo 2030.

Läs mer om programmet nedan!