Hållbarhetsfestivalen 19-25 oktober

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Den 19-25 oktober pågår Hållbarhetsfestivalen i hela Västra Götaland. Detta är något vi skapar tillsammans och vi hoppas att du vill vara med!

Vad är hållbarhetsfestivalen?
Hållbarhetsfestivalen är ett paraply för att samla evenemang under en vecka inom området social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Vi lyfter varandra och är en del av något som sker i hela regionen.

Vem kan delta?
Kommunen kommer att arrangera ett antal aktiviteter som kommer att ingå i programmet för veckan, men alla är välkomna att fylla på programmet: föreningar, studieförbund och företag.

Hur går det till?
Metoden är självorganisering, så alla som vill delta lägger upp sitt event själv på festivalens hemsida och marknadsför sitt event själv. Det gemensamma programmet 
för både regionen som helhet och för den egna kommunen kommer att finnas på Hållbarhetsfestivalens hemsida här nedan. Det finns en projektledare i regionen som kan ge viss stöttning men grundtanken är att den som anmäler en programpunkt är själv ansvarig för sitt eget arrangemang. Arrangemanget kan vara något som redan görs och som ni önskar synliggöra och marknadsföra eftersom det bidrar till hållbart samhälle. Eller så kan ni planera och arrangera en ny aktivitet. Du har själv huvudansvaret för ditt eget arrangemang, men genom att aktiviteten ingår i helheten Hållbarhetsfestivalen så når vi ut med programmet till fler. Marknadsföringen för veckan blir stark genom att vi gör den tillsammans. 

Vilken typ av arrangemang kan ingå?
Temat för i år är biologisk mångfald, men det går också bra att välja något annat tema inom hållbarhet. Exempel på tidigare aktiviteter är föreläsningar om hälsa och mat, guidade vandringar genom naturreservat, prova på aktiviteter som bidrar till en mer hållbar livsstil osv.

Anmälan
Anmälan är öppen och stänger i mitten på september. 
Programmet spikas snart därefter.

Så känn er fria och inspirerade att arrangera det som just ni brinner för, eller kanske redan har på er agenda!