Miljötips i januari: Spara hållbart!

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Mynthögar på jord som illustrerar grön tillväxt

De flesta känner numera till att klimatet påverkas mycket av våra transporter, måltider, bostäder och konsumtion. Inte lika många funderar över hur deras sparpengar påverkar klimatet och miljön. Om du har möjlighet att spara i fonder, så kan du - genom att spara i hållbara fonder- medverka till både minskade växthusgasutsläpp och goda arbetsvillkor.

Den som har möjlighet att spara pengar gör det för att säkra en bättre framtid. Men hur säker är du på att dina sparpengar bidrar till en bättre framtid? Tyvärr kan också våra sparade pengar bidra till investeringar i bolag som inte tar socialt och miljömässigt ansvar. Intresset för grönt sparande ökar, och över 40 % av svenska konsumenter vill investera i en hållbar fond, enligt Konsumentverkets hemsida.

Om du är en av alla svenskar som sparar pengar i någon form, åt dig själv eller någon närstående: Ställ frågor, ta reda på mer om var dina pengar finns placerade. 
Redan idag är efterfrågan väldigt stor på hållbara placeringar. För att påskynda utvecklingen ännu mer är det viktigt att banken, försäkringsbolaget eller den som förvaltar dina sparpengar, får veta att du som kund efterfrågar ett hållbart sparande som tar hänsyn till såväl klimatet som övriga hållbarhetsmål.