Earth Hour

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.30

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.30

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Lördagen den 30 mars kl 20.30-21.30 genomförs klimatmanifestationen Earth Hour runtom i hela världen, så också i Hjo. Under Earth Hour samlas vi och agerar tillsammans – i en uppmaning till oss alla att ta krafttag för vår planet.

Hjo kommun deltar genom att anordna ”en mörk timme” mellan 20.30-21.30 då all gatubelysning släcks ned i hela staden. Redan kl 19 är du välkommen in till ett klimatcafé på Kulturkvarteret där du kan lyssna på singer-songwriter Nathalie Gunnarsson (läs mer nedan). Caféet avslutas med ett fackeltåg från Samskoleparken upp till Stora Torget precis innan lamporna släcks.

På torget kommer serveras blåbärssoppa från ett marknadsstånd. Torget är också start- och målpunkt för en stadsvandring genom den mörklagda stadens centrala delar. Slutligen bjuds det till underbar musik i kyrkan när den mörka timmen är över. Läs mer om arrangemanget nedan som är ett samarbete mellan Hjo kommun och flera föreningar i Hjo kommun.

Redan nu kan du ta del av en liten utställning på Kulturkvarteret som handlar om klimatet.

Nathalie Gunnarsson spelar på Klimatcafét

Singer-songwriter Nathalie Gunnarsson kommer från Lidköping och har efter att bott i England där hon spelat på pubar nu även börjat spela sin musik på hemmaplan. Hennes egenskrivna låtar förmedlar känslor och historier om livet så väl kärlek som äventyr och naturen. Inspirerad av artister så som Ane Brun, Feist, Glass Animals och Daughter för att nämna några. Hon utforskar nyfiket olika genres och har beskrivits liknande Laura Marling och Tori Amos. Med Influensers tagna från Folk och indie pop/rock scenen har hon skapat ett eget sound. Nathalie framför sång och melodi som fångar upp och fängslar, detta tillsammans med komp av akustisk gitarr.””