Hälsa 2021 välkommet!

Flicka svingar sig mellan sina föräldrar.

Trots att vi lever i en pandemi finns det massor av mysiga och hälsofrämjande saker att göra i Hjo. Här listar vi ett axplock av utbudet. Följ oss gärna på Instagram, @kommunhjo, för fler tips på hur du kan hälsa 2021 välkommet!

Laga mat utomhus

Många väljer att ta med sig sin mat eller en fikakorg ut i naturen. Det kan bli en mysig stund och en ny upplevelse. Se bara till att elda ansvarsfullt och att du tar med dig eventuellt skräp till närmsta papperskorg.

Grill- och picnicplatser

Lägerplatser

Mullsjön

Vid Mullsjön finns möjligheter till flera olika aktiviteter. Mullsjön runt, cirka 8 km, går på grusvägar, en del av den gamla banvallen, fina naturstigar och längs med strandkanten. På vägen kan du stanna till på grillplatsen vid Stämmorna dit du även kan ta dig med bil. Vid Stämmorna kan du fika vid Hjoåns början och Mullsjöns östra strandkant. Varpets badplats som ligger utefter Korsbergavägen erbjuder möjlighet till bad, lek och grillning.

Hundrastplats på Borrbäck med närhet till grillplats  

På Borrbäck finns en inhägnad hundrastplats där husses eller mattes bästa vän kan leka av sig fritt. I en dunge precis intill finns också grillplatser om du vill ta med dig lunchen eller fikakorgen ut.

Boulebanor

För dig som gillar att spela boule finns utomhusbanor för allmänheten på Almedal. Under 2021 kommer även inomhusbanor för boule att bli klara.

Från slutet av september kommer du kunna träna med oss på Rödingen. Vi erbjuder två olika pass: ett där vi tränar styrka och ett som hjälper dig att förebygga fallolyckor.

Hjo kommun erbjuder tillsammans med lokala föreningar, träningsaktörer och privatpersoner öppna och gratis träningspass för allmänheten. Ingen föranmälan krävs, bara att dyka upp och delta! Konceptet heter Move Hjo!

I Hjo finns en tre kilometer lång promenadslinga som heter Hälsoslingan. Den har upprättats med tanken att vara så lättillgänglig som möjlig så att alla kan nyttja den, vilket innebär att den exempelvis går på plan mark, är upplyst när det är mörkt och plogas på vintern.

Välkommen till Actionparken vid Guldkrokshallen! Här kan du åka med skateboard, sparkcykel eller cykel.

I Hjo finns det flera fotbolls- och idrottsplaner, både inne i staden och i andra delar av kommunen.

Vill du prova en rolig och coronasäker aktivitet som lockar till rörelse? Prova Runbit helt gratis genom att scanna en QR-kod med din telefon.