Utställning - We Have a Dream

18 oktober 2020, Kl. 00:00–23:59

  • 31 oktober 2020, Kl. 00:00–23:59

Hjo

Hur mycket stryk är du beredd att ta för dina och andras rättigheter? En del människor är beredda att riskera livet. We have a Dream är utställningen som utforskar frågor om mod, medmänsklighet och människans rättigheter genom att porträttera en stor skara inspirerande personer från hela världen. Utställningen visas utomhus på olika platser runtom i Hjo och i Kulturkvarteret. Från mitten av juni till oktober 2020.

Snabbfakta


Kort om utställningen WE HAVE A DREAM

Utställningen består av ett urval av 114 fotografier på några av världens mest inflytelserika personer sida vid sida med ungdomar och vardagshjältar. Alla har på något sätt skapat förändring och visat på stort mod för att skapa en mer hållbar värld. I projektet medverkar bland annat Malala Yousafzai, Greta Thunberg och Dalai lama.

Förhoppningen är att utställningen ska väcka lust att bli medskapare i drömmen om en mer hållbar värld.

Bild We Have a Dream

Utställningen utomhus  

Utställningen visas på olika platser utomhus i Hjo:

  • Stora Torget
  • Kulturkvarterets terrass
  • Bellevueterrassen
  • Hjo Stadspark
We Have a Dream utomhus 1
We Have a Dream utomhus 2


Utställningen inomhus i Kulturkvarteret 

Utställningen visas även inomhus i Kulturkvarteret Pedagogien. Här kan du också besöka utställningens ”Dream room” där du kan lyssna på de intervjuer som är kopplade till projektet.

Öppettider utställning

Sommartid 23 juli till och med 30 augusti
Måndag-fredag: 10-18
Lördag-Söndag: 10-17

Klicka här för att hitta alla avvikande öppettider>>

Utställning Kulturkvarteret inne


Om projektet We Have a Dream 

Sitfelsen We Have a Dream Foundation står bakom projektet.
Initiativtagare: Albert Wiking och Oscar Edlund 

Foto: Albert Wiking
Texter: Daniel Rydén
Intervjuer: Oscar Edlund 

Albert Wiking

Boken We have a dream

Boken We have a dream >> finns under utställningsperioden till försäljning på Hjo Bokhandel >>  och på Kulturkvarterets reception. Pris: SEK 389

 

Arrangör utställningen i Hjo 

Utställningen anordnas av Hjo kommun i samarbete med Galleri Upon Walls

 

Varför We have a dream i Hjo?

Även om Hjo är en liten kommun i Skaraborg så handlar de globala målen – Agenda 2030 – också om vår verklighet och vår framtid. Tillsammans med städer och länder över hela planeten strävar vi mot att uppnå en hållbar värld där vi avskaffat extrem fattigdom, minskat ojämlikheter och orättvisor, främjat fred och rättvisa och stoppat klimatförändringarna. 

Utställningen We have a dream visar att det finns människor, stora som små, som på ett modigt sätt gjort något för att förändra världen till det bättre. Syftet med utställningen är att väcka känslor och skapa intresse i hela samhället för frågor som mod, medmänsklighet, mänskliga rättigheter, miljö, jämlikhet och andra aspekter av social och miljömässig hållbarhet.

Genom att sätta upp utställningen offentligt vill Hjo kommun möjliggöra för bred delaktighet så att alla kan ta del av den på lika villkor. We have a dream är inte bara en utställning – det är en uppmaning till alla att göra sin röst hörd och vara delaktig i demokratiarbetet där man lever. Utställningen innehåller gripande livsöden men ger samtidigt hopp och inspiration till både barn och vuxna att vara med och forma framtiden. Utställningen utgör på så sätt startskottet för ett långsiktigt demokratiskt arbete kring vad det innebär att vara människa och leva på den här planeten.

 

Vision HJO 2030 >>
Under 2020 inleds en översyn av visionen och målen för Hjo kommun. Översynen ska göras med bred delaktighet i hela lokalsamhället. När vi är klara ska våra mål ha en tydligare koppling till de globala målen i Agenda 2030. Vi hoppas att du vill vara med!

 

Läs mer om evenemanget