Bibliotek Mellansjö

Telefon
0503-35010

E-post
stadsbibliotek@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Öppettider
Mån-Tis, Tors kl.10.00-19.00, Ons stängt, Fre kl. 10.00-17.00, Lör kl. 11.00-15.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Nu ingår Hjo stadsbibliotek i Bibliotek Mellansjö, ett samarbete mellan 8 bibliotek med gemensamt katalogsystem och därmed större utbud av böcker och andra medier.

Bibliotek Mellansjö

Bibliotek Mellansjö är ett samarbete mellan kommunerna Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. 

Målet är att förbättra biblioteksservice och tillgänglighet för alla våra brukare. Du kan kostnadsfritt beställa, låna och lämna böcker hos vilket som helst av dessa åtta bibliotek. 

Lånekort, lånetider, låneregler och avgifter är gemensamma i de åtta kommunerna. Ditt gamla lånekort gäller precis som förut men du behöver återaktivera det innan du kan låna och använda våra digitala tjänster.

Återaktivera ditt lånekort

Om du inte har lånat sedan oktober 2017, när vi bytte vårt katalogsysstem, behöver du återaktivera ditt lånekort. 

Det gör du genom att fylla i och skriva under ett låntagaravtal. Detta är nödvändigt på grund av det nya samarbetet och en ny dataskyddsförordning (GDPR). Den nya förordningen ska garantera en större säkerhet för dina personuppgifter, hur de skyddas och får användas.

Du kan skriva under det nya låntagaravtalet digitalt med mobilt bank-ID här. Du behåller ditt gamla lånekort, det följer ditt personnummer. Det enda du behöver göra är att kontakta oss för att få en ny pinkod.

Vill du hellre skriva ut blanketten hemma och lämna in på ditt bibliotek (glöm inte att ta med legitimation!) så hittar du blanketten för vuxen låntagare här, och för barn under 16 år här.

Låntagaravtalet finns också på biblioteket.

Observera att du som ännu inte har lånekort måste ansöka om ett sådant innan du kan låna eller använda våra digitala tjänster. Genom att fylla i låntagaravtalet går det snabbare att få lånekortet när du kommer till ditt bibliotek. Här hittar du mer information om hur du skaffar ett lånekort.