Bibliotek Mellansjö

Telefon
0503-35010

E-post
stadsbibliotek@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Visste du att du kan låna en bok i Hjo och återlämna den i till exempel Skövde? Samarbetet Bibliotek Mellansjö ger dig nya möjligheter!

Bibliotek Mellansjö

Hjo stadsbibliotek ingår i Bibliotek Mellansjö. Detta är ett samarbete mellan kommunerna Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda.  Vi har ett gemensamt katalogsystem, vilket innebär ett större utbud av böcker och andra medier.

Du kan beställa, låna och lämna böcker hos vilket som helst av dessa åtta bibliotek, kostnadsfritt! 

Lånekort, lånetider, låneregler och avgifter är samma i de åtta kommunerna. Ditt gamla lånekort gäller precis som förut men du behöver återaktivera det innan du kan låna och använda våra digitala tjänster.

Återaktivera ditt lånekort

Om du inte har lånat sedan oktober 2017, när vi bytte vårt katalogsysstem, behöver du återaktivera ditt lånekort. Fyll i ett låntagaravtal. Detta behövs på grund av det nya samarbetet och en ny dataskyddsförordning (GDPR). Den nya förordningen ger en större säkerhet för dina personuppgifter, hur de skyddas och får användas.

Du kan skriva under det nya låntagaravtalet digitalt med mobilt bank-ID här. Du behåller ditt gamla lånekort, det följer ditt personnummer. Det enda du behöver göra är att kontakta oss för att få en ny PIN-kod.

Låntagaravtalet finns också på biblioteket.

OBS, du som ännu inte har lånekort måste ansöka om ett kort innan du kan låna eller använda våra digitala tjänster. Här hittar du mer information om hur du skaffar ett lånekort.