Databaser

Telefon
0503-35010

E-post
stadsbibliotek@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Öppettider
Mån-Ons kl.13.00-19.00, Tors kl. 13.00-20.00, Fre kl. 10.00-16.00, Lör kl. 10.00-13.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Söker du information om ett särskilt ämne? Förutom i bokhyllorna kan du söka i våra databaser. Här finns information om varierande ämnen som publicerats i bland annat tidskrifter, tidningar och lexikon.

Sök i databaser

Du kan nå alla databaser från bibliotekets datorer. 

EBSCOhost

Via EBSCO databasvärd har du tillgång till tre olika databaser på engelska med tidskriftsartiklar inom ämnesområden som pedagogik, informationsvetenskap och klimat- och miljöfrågor. Här kan du logga in även hemifrån med ditt lånekortsnummer.

Retriever Mediearkivet

Mediearkivet är ett av Nordens största mediearkiv som samlar nyheter från tryckta och digitala redaktionella medier. Databasen innehåller artiklar från över 300 tidningar, tidskrifter och fackpress från 1987 och framåt, till exempel Svenska Dagbladet, Göteborgsposten, Dagens Nyheter, Allt om mat...

Alex

Alex är ett författarlexikon med information om tusentals författare från hela världen. Här kan du hitta fakta om författare, information om litteraturpris, lästips med mera. Du kan logga in hemifrån i Alex med ditt lånekortsnummer.

Är du intresserad av släktforskningsdatabaser, mer info finns här.

Boka gärna en dator för att använda våra databaser. Det kan du göra på plats, via telefon eller e-post.
Vi hjälper förstås gärna till med litteratur- och informationssökning i vår litteratur eller bland externa databaser. Kontakta personal vid lånedisken.