Kvarterskvällar

Telefon
0503-35010

E-post
stadsbibliotek@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Välkommen att besöka bibliotekets kostnadsfria Kvarterskvällar!

Torsdagskvällar vår, höst och vinter arrangerar Stadsbiblioteket Kvarterskvällar. De kan handla om vitt skilda ämnen: en förening som presenterar sin verksamhet; någon som berättar sitt livs historia; en föreläsning om ett spännande ämne. Det är alltid gratis entre till dessa kvällar.

Vill du själva hålla i, eller tipsa om, ett ämne för en Kvarterskväll?

Kontakta: fredrika.johansson@hjo.se eller ring 0503-35015

Läs mer på Kulturkvarterets hemsida.

 

Under hösten 2022 är följande Kvarterskvällar planerade

Torsdag 15 september kl. 18:30: Nyheter, desinformation och propaganda Filmpedagogerna Folkets Bio föreläser om media och information med utgångspunkt i kriget i Ukraina. Syftet är att stärka kunskaperna om dagens medielandskap, källkritik och källtillit.

Torsdag 29 september kl. 18:30: Anhörigstöd i Hjo
Det ger mening och glädje att hjälpa en annan människa, men det kan ändå finnas stunder som känns tunga. Kitty Sörman, Hjo kommuns anhörigsamordnare berättar och informerar om vilket stöd som finns.

Torsdag 6 oktober kl. 18:30: Hållbarhetskväll
Hjobygdens Naturskyddsförening håller i en kväll om hållbarhet med goda råd och tips om ett hållbart liv.

INSTÄLLT! 12 oktober kl. 18:30: Energikväll

Torsdag 3 november kl. 18:30: Långgatans historia, del 2
Annica Andersson fortsätter med sin spännande historik över människor och händelser på Långgatan i Hjo.

Torsdag 10 november kl. 18:30: Filmvisning
Hjobygdens Naturskyddsförening arrangerar en gratis filmvisning på temat miljö på Biografen Park. Information om film kommer senare.

OBS! Fredag 18 november, kl. 18.00: Föreläsning om Per Brahes bärgning Författaren Lotta Mejsholm föreläser om bärgningen av ångaren Per Brahe 1922 utifrån sin bok Ångaren Per Brahe : Till 100-årsminnet av bärgningen och de människor som gjorde den möjlig. Boken kommer att finnas till försäljning under kvällen.

Torsdag 24 november kl. 18:30: Texter på äldre bonader
Margareta Rosvall visar ett bildspel över gamla bonader ur Gunvor Johdets samling och berättar om de texter som pryder dem. En spännande resa i den svenska kulturhistorien genom tusen år.

OBS! Tisdag 6 december, kl. 18.30: Finns det lagar i krig?               Journalisten och folkrättsutbildaren Elin Andersson berättar om det högaktuella ämnet Genevekonventionen. Vilka lagar finns i krig? Hur går det humanitära arbetet till? Och vem är skyddad under lag?

Torsdag 15 december kl. 18:30: Hälsocoach Online
Hälsocoach Online informerar om sin verksamhet. En kostnadsfri tjänst som erbjuds alla som är 16 år eller äldre och bor i Västra Götaland.