Kvarterskvällar

Telefon
0503-35010

E-post
stadsbibliotek@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Välkommen att besöka bibliotekets kostnadsfria Kvarterskvällar!

Torsdagskvällar vår, höst och vinter arrangerar Stadsbiblioteket Kvarterskvällar. De kan handla om vitt skilda ämnen: en förening som presenterar sin verksamhet; någon som berättar sitt livs historia; en föreläsning om ett spännande ämne. Det är alltid gratis entre till dessa kvällar.

Vill du själva hålla i, eller tipsa om, ett ämne för en Kvarterskväll?

Kontakta: fredrika.johansson@hjo.se eller ring 0503-35015

Läs mer på Kulturkvarterets hemsida

 

Kvarterskvällar våren 2023

23/2, 18.30: Hjo Segelsällskap 110 år

Rolf Birgersson från Hjo Segelsällskap visar bilder och berättar om föreningens 110-åriga historia. Det blir bland annat gamla bilder från Hjo hamn, från deras seglingar och från byggnationer i hamnen.

23/3, 18.30: Familjen Dicksons Vikaryd och slottet som revs

Den relativt okände Axel Dickson flyttade in i sitt nybyggda slott på Vikaryd utanför Alingsås 1886. Den äldste sonen James - kallad Dickson med snoken - blev både kammarherre och riksdagsman. Vi får en glimt av en slottsfamilj såväl till vardags som till fest. Föreläsaren Håkan Kumler är gymnasielärare och ordf i Historiska Sällskapet Alingsås. Hans bok Familjen Dicksons Vikaryd och slottet som revs kom ut 2021. Den har av Föreningen för västgötalitteratur utsetts till Årets västgötabok 2021.

13/4, 18.30: Musikunderhållning med Olsson & Siberg

Tibromusikerna Anders Siberg och Johan Olsson spelar visor och sånger du glömt att du minns på Biografen Park.

20/4, 18.30: Warszawaupproret

Författaren och historikern Artur Szulc berättar om det sextiotre dagar långa Warszawaupproret som var andra världskrigets största stadsuppror. Följ med bakåt till augusti 1944 och lyssna på ett föredrag om krig, kärlek och uppoffringar.

Boken kan köpas efter presentationen.