Ett framtida hållbart Hjo!

Utställningen presenteras som ett samarbete mellan Chalmers Tekniska Högskola och Hjo kommun - Plan- & byggenheten och Kulturkvarteret. Den pågår mellan 11 och 25 januari. Resultatet av studenternas arbete presenteras i en utställning som visar flera spännande förslag på hur Hjo skulle kunna utvecklas i framtiden.

Bakgrund

Under hösten och vintern har 29 masterprogramstudenter vid Chalmers Arkitektur studerat Hjo stad och Hjo kommun med det hållbara samhället som utgångspunkt. Temat för kursen har varit Planering och gestaltning för hållbar utveckling. Studenterna har arbetat både med övergripande framtids- och planeringsfrågor och fördjupningar kring hur olika områden och platser i Hjo skulle kunna utvecklas och utformas.

Offentlig presentation 11 januari

I samband med utställningen kommer även en offentlig presentation av projekten att ske av studenterna på Hotell Bellevue onsdag 11 januari kl. 14:00-16:00. Därefter är man välkommen till utställningen med tillhörande mingel med tilltugg på Kulturkvarteret Pedagogien mellan kl. 16:00-18:00. Alla är välkomna.

Hjo turistbyrå 0503-352 55KontaktHemsidaBesöksadress

Bangatan 1B