Badplatser

I Hjo är sjö och vatten alltid nära och varma sommardagar är det underbart att kunna ta sig ett dopp i Vättern. Det finns flera badplatser både inne i centrum och på andra ställen i kommunen.


Guldkroksbadet, med fri entré, finns sandstrand och temprerade pooler. Passa även på att hyra din egen badhytt. Läs mer här.

Ett annat alternativ är utmed strandpromenaden strax söder om torget. Här är det långgrunt och det finns bryggor som man kan bada ifrån.

Hjo Camping har en liten sandstrand strax norr om Hjo.

För kallt i Vättern? Då kan Varpets badplats vid Mullsjön passa bra. Badplatsen ligger väster om Hjo och södra sidan av sjön är en utmärkt badplats för familjer. Mullsjön är väldigt långgrund och därför blir sjön ganska snabbt varm. Vid Varpet finns en liten sandstrand, brygga och lekplats.

En annan pärla är badet vid Brevik mellan Hjo och Karlsborg. Här finns en lång sandstrand vid Vättern och både kaffeservering, glass och allmän torrtoalett finns.

Mer information om dom olika badplatserna kan du få vid ett besök på Hjo Turistbyrå eller genom kontaktuppgifterna som du hittar till höger här på sidan.

Kontakt

Fritidsansvarig Kultur, fritid och TurismChrister Svensson 0503-35452KontaktFax 0503-35017Besöksadress

Hjo Stadsbibliotek Floragatan 1 544 33 Hjo

Länkar