Barn och ungdom

På Hjo Bibliotek finns det aktiviteter och upplevelser för barn och ungdomar i alla åldrar.

Barnverksamhet

 

På bibliotekets barnavdelning finns det böcker, CD-böcker och filmer för så väl små som stora barn. Här finns också sångböcker, en dator med barnspel, barnböcker och CD-böcker på engelska, samt faktaböcker om allt mellan himmel och jord.

Barnböcker på andra språk än svenska och engelska hittar du på vår språkhylla. Vi har bland annat barnböcker på farsi, finska, somaliska, arabiska och mycket mera.

I Kulturkvarteret finns också en Skapande Verkstad för barn och ungdomar. Här kan man själv sitta och pyssla när utställningarna är öppna, samt delta i aktiviteter en gång i veckan. Vi har också ofta aktiviteter under lov- och helgdagar.

Biblioteket arbetar också nära andra kommunala verksamheter som t.ex. förskola, skola, BVC och korttidsboenden.  Ta gärna kontakt med personalen och fråga vad vi kan erbjuda dig.

 

Sommarboken

För dig som är mellan 7 och 12 år pågår Sommarboken under hela sommarlovet!

Vecka 25 är det Serieteckning, och vecka 26 är det dags för Fotojakt - Var i Hjo är LasseMaja?

Fler aktiviteter kommer senare under sommaren.Ungdomsverksamhet
 
På bibliotekets ungdomsavdelning finns ungdomsböcker på svenska och engelska, ljudböcker, TV-spel till spel på plats och utlån, en dator där du kan spela Minecraft samt använda Photoshop och surfa och inte minst serier!
 
I dagsläget kan du spela Xbox 360 i en av våra mediefåtöljer, samt låna spel till Xbox 360, Wii. Wii U samt Playstation 3. För att få låna spel och film måste du vara 18 år eller ha fyllt 12 och ha fått underskrift från dina föräldrar på att du får låna TV-spel och film. I det senare fallet får du låna spelen som är märkta med 12 samt barnfilmer.

 

 
Bokcirkel

Ungdomsbiblioteket har en bokcirkel för ungdomar från 11 år samt särskilda aktiviteter under lov och studiedagar.

 
Titta gärna in på vår barn- ungdomsblogg Hjollen eller följ oss på Instagram @hjollen!
 
Välkommen in!


Sagostunder

Onsdagar kl. 15.00, har biblioteket sagostunder för 3-6 åringar. Anmälan görs till fredrika.johansson@hjo.se

Uppehåll med sagostunder under sommaren. Information om hösten kommer senare.

Kontakt

Stadsbiblioteket 0503-35010Kontakt

Länkar