Gymnasium

Hjo kommun har cirka 350 elever som går på gymnasiet. Hjo kommun har ingen egen gymnasieskola utan köper gymnasieplatser i andra kommuner. De flesta av kommunens gymnasieelever studerar inom samverkansområdet Utbildning Skaraborg.

Utbildning Skaraborg är en samverkan inom gymnasieskolans område mellan 12 kommuner i Skaraborg som har målsättningen att stärka och utveckla samverkansområdet Skaraborg till en attraktiv gymnasieregion. Genom Utbildning Skaraborg erbjuds alla Hjos gymnasieelever ett brett utbud av gymnasieutbildningar av god kvalitet. Genom kommunens studie- och yrkesvägledare får du hjälp med de olika sökalternativen.

Välkommen att besöka Utbildning Skaraborgs hemsida för mer information om gymnasievalet. På Utbildning Skaraborg kan man bland annat hitta datum för öppet hus på de olika gymnasieskolorna, tidsplan för ansökan och antagning och statistik över antagningen. På deras hemsida kan man även hitta länkar till anknytna gymnasieskolor om man vill ha mer information om de respektive skolorna.

Läs mer om ansökan, intagning, skolor och program

Information om hur man väljer och anmäler sig till gymnasiet finns på Utbildning Skaraborgs hemsida, se länk till deras hemsida under länkar här på sidan. Här finns även direktlänkar till närliggande gymnasium i Tibro och Skövde.

Information om skolstart, lovdagar och liknande finns på respektive gymnasieskolas hemsida.